Anticonceptie na de bevalling 

 

Anticonceptie na de bevalling

Uit het voorwoord van Beatrijs Smulders, verloskundige en auteur:

"Na een paar weken bezocht ik mijn huisarts. Wat te doen? Welke methode van anticonceptie kan het beste in combinatie met de borstvoeding? De huisarts dacht met me mee en schetste een keuze aan mogelijkheden en stelde vragen als: Welk middel of welke methode past het beste bij jullie? Misschien eerst dit en na de borstvoeding iets anders? Het hangt ook af van jullie kinderwens. Hoe ziet je loopbaanplanning eruit? Wat spreekt jou het meeste aan? Je merkt, nu je een kind hebt, dat de keuze voor anticonceptie anders ligt. Met het boek Anticonceptie na de bevalling hebben zorgprofessionals nu een overzichtelijke en uitgebreide informatiebron tot hun beschikking  om een afgewogen anticonceptieadvies te geven aan vrouwen die pas bevallen zijn." 

 

dr. R.J.C.M Beerthuizen

Anticonceptie na de bevalling biedt uitgebreide informatie over trends in het verloskundig handelen in Nederland, de plaats van de bevalling en gegevens over borstvoeding. De specifieke voorwaarden die gesteld worden aan anticonceptie na de bevalling worden besproken. Het boek geeft bovendien actuele informatie over alle methoden van anticonceptie die momenteel beschikbaar zijn. 

Het is een waardevol naslagwerk voor diverse hulpverleners, zoals huisartsen, verloskundigen, kraamverpleegkundigen, nurse practitioners, en ter verwerving van basiskennis voor studenten geneeskunde. 

Ook is Anticonceptie na de bevalling zonder meer aan te bevelen aan de geļnteresseerde, kritische gebruiker van anticonceptiemiddelen 

 

  • Eerste druk, 2010 

  • Aantal pagina's: 85

  • ISBN: 9789031381975

  • prijs: € 37,95

U kunt dit boek bestellen via uw boekhandel of online via de webwinkel van de uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum. 

 

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 8 juli 2019

home copyright disclaimer privacy